Uw online veiligheid is belangrijk voor ons

Onze toewijding aan online veiligheid

Het beveiligen van uw persoonlijke gegevens tijdens het gebruik van het Online Banking Systeem is onze eerste prioriteit. We voldoen daarom altijd aan de laatste beveiligingsstandaarden: een firewall voorkomt ongeautoriseerde externe toegang tot gegevens in onze systemen, terwijl een multi-level encryptie en identificatie systeem ervoor zorgt dat ongeautoriseerde personen niet over uw gegevens kunnen informeren, ontvangen of leesbaar maken.

Firewall bescherming

Hierdoor wordt de in onze systemen opgeslagen informatie beschermd tegen toegang door onbevoegden.

Online Banking met SSL-encryptie / -beveiligingscertificaat

Bij het invoeren van persoonlijke gegevens op het internet via het Online Banking systeem worden uw gegevens versleuteld met SSL (Secure Sockets Layer). Deze versleuteling is herkenbaar doordat er een ‘s’ wordt toegevoegd aan de ‘http’ van het internetadres. Het beveiligingscertificaat is een Symantec/Norton (voorheen Verisign) Secure Site Pro-certificaat met uitgebreide validatie en een normale scanner voor malware en kwetsbaarheid.

Versleuteling

Als wij voor u gegevens aan partnerbanken doorgeven (bijv. voor het openen van een rekening), worden deze gegevens altijd met 2048 Bit PGP versleuteld.

PIN

De PIN (Persoonlijk Identificatie Nummer) is uw virtuele sleutel om toegang te krijgen tot het Online Banking systeem van de bank. Het volstaat om het rekeningnummer bij Raisin Bank en de PIN-code van 6 tot 16 cijfers in te voeren. De PIN geeft geen toestemming voor banktransacties zoals overschrijvingen of inleg op deposito’s. Met de PIN kunt u alleen rekeninguittreksels en reeds verrichte betalingen en overboekingen bekijken.

Mobiele TAN

Een mobiele TAN (mTAN) is vereist om transacties in het Raisin Online Banking systeem te autoriseren. Wanneer u een transactie initieert, wordt er een mTAN gegenereerd en per SMS naar uw mobiel verzonden.

Automatisch uitloggen bij inactiviteit

Na 15 minuten inactiviteit wordt u automatisch afgemeld bij het Online Banking systeem. Op elke pagina wordt de resterende tijd tot de automatische afmelding weergegeven. Als u naderhand verder wilt gaan met Online Banking, hoeft u alleen maar opnieuw in te loggen.

Transacties naar de referentierekening

Bij het openen van een rekening geeft u een referentierekening op. Overboekingen kunnen alleen naar deze rekening worden gedaan. De referentierekening kan alleen schriftelijk en met uw handtekening worden gewijzigd en vereist een nieuwe referentietransactie.

Beveiligd persoonlijk postvak

U vindt uw postvak in het beveiligde Online Banking systeem. Uw persoonlijke postvak slaat alle elektronische informatie op die u van Raisin of Raisin Bank ontvangt. Raisin Bank zal geen veiligheidsgerelateerde informatie naar uw persoonlijke e-mailadres sturen, maar alleen naar uw persoonlijke postvak omdat deze volledig beveiligd is. Dit garandeert dat alleen u toegang hebt en dat de communicatie niet toegankelijk is voor derden, aangezien berichten van en naar het postvak versleuteld zijn. U ontvangt een e-mail op uw persoonlijke e-mailadres wanneer er nieuwe berichten in uw postvak zijn.

Tips voor veilig online bankieren

Om er zeker van te zijn dat uw online bankzaken bij Raisin veilig zijn, kunt u het volgende in acht nemen:

 • Raisin vraagt nooit om een mTAN wanneer u inlogt op het Online Banking systeem!
 • Raisin stuurt nooit e-mails naar u waarin u om uw toegangsgegevens wordt gevraagd!
 • Raisin vraagt u nooit om uw toegangsgegevens, PIN of mTAN per e-mail toe te sturen!
 • Voer de URL voor het Online Banking systeem van Raisin (https://staging.raisin.nl) altijd direct in via het toetsenbord en zorg ervoor dat slechts één browservenster en tab geopend is!
 • Wees zeer voorzichtig wanneer u internetpagina’s bezoekt waarvan het adres begint met een IP-nummer in plaats van een domeinnaam (bijv. http://1232.456.789/…) of waarvan het adres alleen als subdomein Raisin bevat (bijv. http://www.raisin.domainname.nl/…), een variatie van Raisin’s naam of andere spellingvarianten (bijv. http://www.raisin-site.net/…)!

Voor het Online Banking systeem:

 • Log indien mogelijk niet in op het Online Banking systeem met een computer die niet van u is (bijvoorbeeld in een internetcafé).
 • Wijzig uw PIN regelmatig en gebruik altijd een combinatie van hoofdletters, kleine letters en cijfers. Gebruik geen combinaties die uw persoonlijke gegevens bevatten of met uw persoonlijke gegevens verband houden, zoals uw naam, geboortedatum, telefoonnummer, postcode, etc.
 • Voer geen online transacties uit als u vermoedt dat uw pc is geïnfecteerd met een Trojaans paard of virus.
 • Gebruik altijd de knop ‘Uitloggen’ om het Online Banking systeem te verlaten.
 • Maak na het verlaten van het Online Banking systeem altijd de cache leeg als u niet de enige gebruiker van de computer bent. Om dit te doen, ga als volgt te werk:
  • Voor Chrome: klik op Google Chrome aanpassen en beheren (drie puntjes verticaal) > Meer hulpprogramma’s > Browsegegevens wissen…
  • Voor Microsoft Internet Explorer: ga naar Extra > Internet Opties > Algemeen > Tijdelijke bestanden, geschiedenis, cookies, opgeslagen wachtwoorden en informatie in webformulieren verwijderen
  • Voor Microsoft Internet Explorer, schakel het vakje “Versleutelde pagina’s niet op schijf opslaan” in door te gaan naar Extra > Internet Opties > Geavanceerd > Beveiliging.
  • Voor Firefox: Klik op de menuknop met de drie horizontale strepen > Voorkeuren > Geavanceerd > (tabblad) Netwerk > ‘Nu wissen’ bij ‘Gebufferde webinhoud’

Voor uw PC:

 • Installeer altijd de laatste beveiligingsupdates die door de fabrikant worden aanbevolen.
 • Gebruik anti-virus software en werk het regelmatig bij – indien mogelijk dagelijks.
 • Gebruik een persoonlijke firewall voor extra bescherming van uw PC.
 • Zorg ervoor dat uw opslagmedia vrij zijn van virussen.
 • Gebruik nooit een ‘form manager’ of de ‘autocomplete’ functie van uw browser bij het invullen van formulieren online. Anders kunnen de gegevens die u invoert, op uw computer worden opgeslagen en door anderen worden gelezen.

Voor uw smartphone:

 • Gebruik antivirussoftware en werk deze regelmatig bij (vooral voor niet-Apple smartphones)